news

Vestre Landsrets dom af 30.6.2023

Østre Landsrets dom af 4. maj 2023

Afgørelse fra Faglig Voldgift

Sygemelding var korrekt givet og det var ikke bortvisningsmulighed.

Sagsøgeren blev ansat hos sagsøgte den 24. februar 2014, som salgsassistent i dennes butik.

Den 4. september 2014 blev sagsøger af direktøren anmodet om at komme til butikken for at lukke. Sagsøger kom imidlertid ikke, men ringede afbud. Det blev i sagen fremlagt fotos fra den ansattes mobiltelefon der viste at der have været en ca. 20 minutter lang samtale den pågældende dag med en anden telefon fra firmaet.

I brev af 6. september 2014 fra sagsøgte til sagsøger blev sagsøgeren bortvist, idet man gjorde gældende, at sagsøgeren havde forladt arbejdspladsen uden begrundelse, og tillige var udeblevet de næstfølgende dage.

Tvisten består i, hvorvidt den ansatte afgav en rettidig sygemelding og havde sygemeldt sig den 4. september 2014, og dermed om den efterfølgende bortvisning var berettiget. Landsretten lagde efter bevisførelsen til grund, at den ansatte den 4. september 2014 uden for butikkens område havde en samtale med hans nærmeste overordnede, hvorefter han var vendt om og taget hjem. Endvidere havde chefen senere samme dag en længere telefonsamtale med en anden fra firmaet. På denne baggrund og henset til den foreliggende lægeerklæring samt de vidneforklaringer, som for landsretten er afgivet af de ansatte i øvrigt, var der ikke grundlag for at tilsidesætte sagsøgerens forklaring, om at han sygemeldte sig den 4. september 2014. Bortvisningen var derfor sket med urette.

 

Velkommen til Bortvist.dk

Bortvist.dk er stiftet af Rosberg & Haug advokater (nu Haug Advokater). Formålet har været at give interesserede en mulighed for selv at finde svar på nogle at de spørgsmål, der kan trænge sig på i et afbrudt ansættelsesforhold. Kan du ikke finde et svar, kan du sende os spørgsmål - helt gratis og uforpligtende. Har du andre typer ansættelsesretlige spørgsmål, så find hjælp på en vore andre retshjælpssider: www.ansaettelseshjaelpen.dk Du kan også kontakte os på tlf. 33134242. Vi videresender ikke persondata, og data slettes når rådgivning er afsluttet.