Bortvisning af skolelærer var uberettiget.

14.04.2020

Lærer var uberettiget bortvist.

Faglig voldgift af 26.3.2020

En lærer på en kommunal skole var blevet bortvist med begrundelsen grænseoverskridende adfærd. Adfærden skulle have bestået i kram, omfavnelser og berøring af flere pigers bryster og lår. Eleverne, der gik i 5. klasse, havde oplyst at de fandt lærerens adfærd ubehagelig og grænseoverskridende. Herefter blev den pågældende lærer bortvist, og der blev blandt andet henvist til, at læreren ikke havde opfyldt decorum kravet, dvs. at læreren ikke havde vist sig værdig til den agtelse og tillid som stillingen kræver. Der blev indgivet politianmeldelse, men Politiet rejste ikke sigtelse grundet bevisets stilling.

Læreren havde været ansat i ca. 30 år i kommunen, først som pædagog og senere som lærer. Han havde ren straffeattest og havde aldrig modtaget en advarsel.

Opmanden fandt i sagen, at bortvisning og opsigelse ikke kunne finde sted. Der var vekslende og til dels modstridende forklaringer fra de involverede piger, og der var ikke andre end pigerne selv til at kunne forklare om de påståede episoder. Der blev endvidere lagt vægt på, at Politiet havde frafaldet sagen.

 

Bortvisning berettiget.

22.07.2020

Omfattende sletning af mails og kalenderaftaler.Læs mere

Sovende sikkerhedsvagt bortvist.

17.03.2020

Svært at sove og arbejde samtidig - opmand fandt bortvisning...Læs mere

Visning af henrettelsesvideo indebar bortvisningsadgang

12.02.2020

Opmanden fandt, at video overskred grænsen for hvad man kan vise...Læs mere